ZOEKEN OP SLEUTELWOORD

Keramische kronen

Voor de wederopbouw van de verloren functie en esthetiek van de tanden

Keramische kronen

Keramische kronen zijn prothetische vervangingen  die permanent op de geprepareerde tanden of tandheelkundige implantaten worden geplaatst om de verloren functie en esthetiek van tanden te herstellen.

Tandheelkundige kronen worden toegepast in geval een tand zo zwaar beschadigd is dat vullingen niet meer mogelijk is, wanneer een tand verzwakt is door holten door endodontische behandeling of verslechtering van de prothetische vervanging.

Tanden met grote holtes en tanden die door endodontische behandeling grote schade hebben opgedaan, kunnen het beste beschermd worden met een kroon. Om esthetische redenen kunnen de kronen worden gebruikt om gedraaide of scheve tanden te corrigeren.

Kronen kunnen worden gebruikt om zich te ontdoen van tandverkleuring, die vooral door endodontische behandeling verkleurd zijn,. Een ervaren tandtechnicus kan het materiaal en de kleur kiezen om het gewenste effect te bereiken.

Keramičke krunice Zagreb

DE VOORDELEN VAN VOLLEDIG KERAMISCHE KRONEN IN VERGELIJKING MET METAAL-KERAMISCHE KRONEN

 • Hardheid - E.max keramiek is tot 3 keer harder dan tandglazuur, waardoor de vrees voor het breken van dergelijke kronen volledig uitgesloten is.
 • Esthetische - Compleet keramiek kan perfect de optische eigenschappen imiteren van natuurlijke tanden. Eigenschappen zoals doorschijnendheid, opalescentie, transparantie en fluorescentie kan volledig worden overgebracht op keramiek, waardoor een kroon gemaakt kan worden die geen verschil toont met een natuurlijke tand.
 • Biocompatibiliteit - In tegenstelling tot metaal, kan keramiek geen allergieën veroorzaken en het weefsel kan het materiaal heel goed verdragen.
 • Duurzaamheid - Onder invloed van vocht in de mondholte, corrodeert metaal en komen metalen deeltjes vrij aan het tandvlees en dat kan leiden tot donkere verkleuring.

DE NADELEN VAN VOLLEDIG KERAMISCHE KRONEN IN VERGELIJKING MET METAL-KERAMISCHE KRONEN

 • Gecompliceerde productie - Het creëren van volledig keramische kronen is zeer complex, zowel voor de tandarts en de tandtechnicus.
 • Prijs - Te wijten aan de complexiteit van de productie, zijn volledig keramische kronen financieel veeleisender dan metaal-keramische kronen.
 • Tandenknarsen - Slechte gewoonten, zoals nachtelijke tandenknarsen (bruxsism) kan een slecht effect op keramiek hebben.

Ongeacht de eigenschappen van het materiaal, is het noodzakelijk om uw tandarts te raadplegen om een optimale oplossing te vinden in overeenstemming met de situatie in de mond.

VOOR EN NA HET PLAATSEN VAN TANDHEELKUNDIGE KRONEN

PROCEDURE VAN HET PLAATSEN VAN TANDHEELKUNDIGE KRONEN

Share with your friends
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

VOEL JE VRIJ OM CONTACT MET ONS OP TE NEMEN

op + 385 1 6542 655, e-mail info@arenakliniek.nl of via online formulier.

Eén van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen via telefoon of e-mail en een afspraak maken die voor u het beste past.

Vanja Mikić

CONTACT

info@arenakliniek.nl

HOE KUNT U ONS BEREIKEN?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Croatia)

OPENINGSUREN

Maandag – Vrijdag 08:00 - 21:00 uur

STUUR ONS EEN AANVRAAG


x

Deze website maakt gebruik van cookies. Uw toestemming is noodzakelijk voor het gebruik van cookies, zodat wij onze website voor u kunnen onderhouden en verbeteren.