ZOEKEN OP SLEUTELWOORD

Gebit

Voor een stralende glimlach

Een kunstgebit is een optie wanneer een vaste prothese niet mogelijk is als gevolg van de situatie in uw mond. Nieuwe materialen en nieuwe technologieën kunnen worden gebruikt om een kunstgebit goed te laten passen, ze zijn comfortabel om te dragen en zien er natuurlijk uit.

Een kunstgebit wordt gemaakt voor patiënten die al hun natuurlijke tanden hebben verloren. Een volledig kunstgebit kan bovendien worden vastgezet in de mond met behulp van tandheelkundige implantaten – All-on-6-systeem. Een kunstgebit gemaakt in gevallen waarin één of meer tanden ontbreken worden partiële prothesen genoemd.

Hoelang gaat een kunstgebit mee, dat wil zeggen, is er een garantieperiode voor hen?

Doktersondersteuning, de juiste zorg en het handhaven van een goede mondhygiëne zijn van groot belang voor de duur van kunstgebitten en dus de tevredenheid van de patiënt, een kunstgebit kan een leven lang meegaan als mondhygiëne en het kunstgebit goed wordt onderhouden. Op een kunstgebit is er garantie van meerdere jaren.

ALL ON 6

VASTE TANDEN OP IMPLANTATEN ALL-ON-6

Het ALL-ON-6 systeem is een speciaal soort van compleet kunstgebit dat op tandheelkundige implantaten wordt vastgemaakt.
Het wordt gebruikt in geval alle tanden verloren zijn of wanneer het niet mogelijk is om voldoende stabiliteit met een volledig of gedeeltelijke prothesen te bekomen.

Vier tot zes implantaten worden ingebracht in het kaakbot en ze dienen als pilaren die de prothese ondersteunen. Implantaten zijn als kleine schroeven die zijn gefixeerd in het bot en ze hebben een element aan het buitenste gedeelte waarop de prothesen zijn bevestigd.

Door de prothese te ondersteunen door implantaten wordt een betere stabiliteit behaald en een deel van de kauwkracht wordt omgezet naar het bot door het implantaat.

Deze oplossing zorgt ervoor dat het slijmvlies onder minder druk staat en laat de patiënten toe om hogere kracht te produceren, dat wil zeggen harder kauwen op eten terwijl het kunstgebit op zijn plaats blijft.

VERLENGDE GARANTIE op kunstgebit!

LEES MEER

COMPLEET KUNSTGEBIT

Het is gemaakt voor individuele kaken in geval van volledig verlies van de tanden. In vergelijking met gedeeltelijke prothesen, is de constructie eenvoudiger en bestaat ​​het uit een basis waarop de tanden zijn bevestigd.

Een compleet kunstgebit ligt direct op het tandvlees en bedekt het bot.

De basis van de prothese is het deel dat de mucosa raakt en bestaat uit een zeer dun metalen gedeelte en een roze acrylaat, waarvan de kleur overeenstemt met die van het slijmvlies. De basis van de mucosa wordt zo groot mogelijk gemaakt. De kauwkracht die invloed heeft op de kunsttanden in het kunstgebit moet overgebracht worden op de mucosa en de tandheelkundige bekleding door de basis gedragen.

Aangezien het slijmvlies geen hoge druk kan weerstaan, is het noodzakelijk om de kauwkracht over een zo groot mogelijk oppervlakte te verdelen, dat wordt bereikt door de basis van de prothese zo groot mogelijk te maken.

De prothesen moeten ten minste één keer per dag worden uitgenomen om te worden gereinigd. De meeste mensen nemen ze uit voordat ze naar bed gaan. U moet uw kunstgebit in een glas, gevuld met water, of een prothesepoetser plaatsen.

Regelmatig bezoek aan de tandarts is net zo belangrijk voor mensen met een kunstgebit als voor mensen met natuurlijke tanden. Alle personen die een kunstgebit dragen moeten minstens tweemaal per jaar een tandarts bezoeken.

GEDEELTELIJKE PROTHESEN

Ze worden gebruikt in gevallen waarin één of meer tanden ontbreken, ongeacht of de overige tanden natuurlijk of bedekt zijn met kronen of brug(gen).

Gedeeltelijke prothesen zijn moeilijker te construeren dan volledige, omdat ze elementen hebben die bevestigd worden aan de resterende tanden.

Deze elementen hebben een dubbele rol; zij houden het kunstgebit in de buurt van de resterende tanden en zij verdelen de kracht van het kauwen op andere tanden.

Bij de meer geavanceerde versies zijn deze elementen onzichtbaar en ze hebben ze uiterlijk van een volledige tandheelkundige boog.

Share with your friends
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

VOEL JE VRIJ OM CONTACT MET ONS OP TE NEMEN

op + 385 1 6542 655, e-mail info@arenakliniek.nl of via online formulier.

Eén van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen via telefoon of e-mail en een afspraak maken die voor u het beste past.

Vanja Mikić

CONTACT

info@arenakliniek.nl

HOE KUNT U ONS BEREIKEN?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Croatia)

OPENINGSUREN

Maandag – Vrijdag 08:00 - 21:00 uur

STUUR ONS EEN AANVRAAG


x

Deze website maakt gebruik van cookies. Uw toestemming is noodzakelijk voor het gebruik van cookies, zodat wij onze website voor u kunnen onderhouden en verbeteren.