ZOEKEN OP SLEUTELWOORD

Tandprothesen

Krijg terug een gezonde en aantrekkelijke glimlach

TANDHEELKUNDIGE PROTHESEN

Arena kliniek is een zorginstelling met een aantal onderzoekskamers waar procedures op het gebied van tandheelkundige prothesen, esthetische tandheelkunde, kaakchirurgie en parodontologie dagelijks  worden uitgevoerd.

Verlies van tanden kan optreden als gevolg van tandbederf of trauma. Protheses is een tak van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het vervangen van verloren tanden en het verbeteren van de functies en het uiterlijk van natuurlijke tanden.

Een brede selectie van prothetische oplossingen in onze kliniek zal iedere patiënt terug hun gezonde, aantrekkelijke glimlach geven, die de beslissende factor vertegenwoordigt in de algemene gelaatsuitdrukking in de hedendaagse cultuur.

Naast jarenlange ervaring, de juiste technologie in meerdere behandelkamers met top-level apparatuur bieden wij onze patiënten een prachtige prothetische oplossingen.

Bij de keuze van de soort prothese kunt u vertrouwen op de suggesties en oplossingen van onze ervaren medewerkers.

Protetika, privatna ordinacija Zagreb

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN VASTE EN MOBIELE TANDPROTHESEN?

Vaste protheses verwijst naar een kunstgebit permanent op natuurlijke tanden of implantaten bevestigd. Vaste prothesen omvatten kronen, bruggen en kunstgebitten gefixeerd op tandheelkundige implantaten. Mobiele prothesen in het algemeen duiden op uitneembare prothesen en worden vaak toegepast bij groot verlies van  kaakbot dat niet kan worden vervangen waardoor er geen implantaten kunnen ingebracht worden. De patiënten kunnen de prothesen uitnemen als ze dat nodig vinden.

WAAROM TANDPROTHESEN GEBRUIKEN?

Als een van de meest gewilde vakgebieden van de moderne tandheelkunde,zijn protheses het vaakst genoemd voor het herwinnen van een gezonde en aantrekkelijke glimlach, die de beslissende factor is voor de algemene gelaatsuitdrukking in de hedendaagse cultuur.

WAT ZIJN DE MANIEREN OM EEN VERLOREN TAND TE HERSTELLEN?

Tanden kunnen worden vervangen door kronen, bruggen, vaste of mobiele kunstgebitten, afhankelijk van de situatie in de mond en het aantal verloren tanden. Omdat protheses een zeer vergevorderd stadium heeft bereikt, kunnen de huidige prothetische werken zorgen voor het volledig vervangen van de natuurlijke tanden zodat het verschil   tussen natuurlijke tanden en protheses niet zichtbaar is.

Wij bieden een garantie voor verschillende jaren op al onze prothetische werken.

Lees meer over de garantievoorwaarden

LEES MEER

VOOR WIE ZIJN TANDPROTHESEN BEDOELD?

Prothetische werken zijn bedoeld voor mensen met lichte of ernstige schade aan de tanden en personen met één of meerdere ontbrekende tanden. Ze zijn geplaatst om esthetische redenen en om de functionaliteit van de tanden te herstellen.

WANNEER WORDEN KRONEN GEBRUIKT?

Kronen kunnen bovenop implantaten, die als vervanging voor natuurlijke tanden dienen, worden geplaatst. Ze worden ook vaak geplaatst over de natuurlijke tanden die ernstige schade hebben geleden als gevolg van een tandheelkundig trauma, om ze te versterken en te herstellen van hun uiterlijk. Ze kunnen ook geplaatst  worden over donkere tanden om zuiver esthetische redenen. Kronen worden gemaakt van keramiek, metaal-keramiek en zirkoon.

WANNEER WORDEN VENEERS GEBRUIKT?

Tandheelkundige veneers worden gebruikt in gevallen van milde schade aan de voortanden om hun mooie uiterlijk (vooral hun witheid en andere cosmetische correcties) terug te geven. Ze zijn gemaakt uit dunne keramiek en zijn individueel op maat gemaakt voor elke patiënt.

WANNEER WORDEN TANDHEELKUNDIGE BRUGGEN GEBRUIKT?

Tandheelkundige bruggen worden gebruikt wanneer twee of meer tanden ontbreken. Zij bestaan uit twee of meer verbonden kronen die bovenop natuurlijke tanden of tandheelkundige implantaten worden geplaatst.

WANNEER WORDT EEN KUNSTGEBIT GEBRUIKT?

Een kunstgebit wordt gebruikt in geval van verlies van veel tanden en ze zijn vaak gemaakt om alle tanden te vervangen in een kaak. Er zijn verschillende soorten prothesen: volledig kunstgebit (voor vervangen van de gehele kaak) en gedeeltelijke prothesen (voor het vervangen van verschillende ontbrekende tanden).

Een normaal kunstgebit heeft veel functionele nadelen, zoals uitvallen, verschuiven, schuren, enz. Om deze reden wordt er steeds vaker voor het kunstgebit op implantaten gekozen, in het bijzonder: op 4 implantaten (ALL-on-4) of op 6 implantaten (ALL-on-6). Wanneer prothesen zijn gefixeerd op implantaten, zijn ze standvastig, gaan ze niet verschuiven of schuren en in het algemeen zorgen voor een betere uitstraling.

VOOR EN NA

VOOR EN NA

Share with your friends
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

VOEL JE VRIJ OM CONTACT MET ONS OP TE NEMEN

op + 385 1 6542 655, e-mail info@arenakliniek.nl of via online formulier.

Eén van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen via telefoon of e-mail en een afspraak maken die voor u het beste past.

Vanja Mikić

CONTACT

info@arenakliniek.nl

HOE KUNT U ONS BEREIKEN?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Croatia)

OPENINGSUREN

Maandag – Vrijdag 08:00 - 21:00 uur

STUUR ONS EEN AANVRAAG


x

Deze website maakt gebruik van cookies. Uw toestemming is noodzakelijk voor het gebruik van cookies, zodat wij onze website voor u kunnen onderhouden en verbeteren.