ZOEKEN OP SLEUTELWOORD

Parodontologie

Behandeling van de ziekten van het tandvlees

Parodontologie

Parodontologie is een tak van de tandheelkunde die zich bezighoudt met de behandeling van ondersteunende structuren voor de tanden (bot, cement, parodontium,tandvlees), ze heeft een grote vooruitgang gemaakt in de afgelopen tijd.

Als je bepaalde symptomen van een ziekte op je tanden en tandvlees hebt gemerkt, praat dan met de specialist in onze polikliniek, die is gespecialiseerd in parodontale behandeling.

Parodontologen en nieuwe behandelmethoden bereiken vandaag de dag uitstekende resultaten, die de behandeling van parodontitis een nieuwe dimensie geeft.

VOOR EEN PIJNLOZE GLIMLACH

Alle behandelingen voor ziekten van de ondersteunende structuren van de tanden elimineren de tekortkomingen en de schade die gezondheidsproblemen veroorzaken in uw mondholte, en hebben als doel het verbeteren van uw uiterlijk en het terugbrengen van uw stralende natuurlijke glimlach!

 • Arena kliniek is een zorginstelling met een aantal behandelkamers waar procedures uit de parodontologie worden uitgevoerd op een dagelijkse basis.
 • Laat de parodontoloog zorgen voor u en begin uw parodontale behandeling op tijd.
 • Als een gespecialiseerde instelling in parodontologie met jarenlange specialistische ervaring en moderne technologieën bieden wij onze patiënten advies over mondhygiëne, professionele aanpak en de beste service op het gebied van parodontologie.
Individualni pristup kod ugradnje zubnih implantata
Parodont - opis

Tandstructuur

 1. Tandglazuur is een stevig mineraal weefsel dat het bot van de anatomische kroon van de tand bedekt.
 2. Dentine of tandheelkundig bot is stevig weefsel dat het grootste deel van de tand vormt.
 3. Pulp is het levende gedeelte van de tand, dat wil zeggen : het mengsel van zenuwen, bloedvaten en bindweefsel.
 4. Gingiva of tandvlees  is het zachte weefsel dat het bot bedekt en de ondersteunende structuren van instroom van bacteriën beschermt .
 5. Het alveolaire bot is een van de belangrijkste “houders” van de tanden.
 6. Het wortelkanaal is het gebied van de bodem van de pulpkamer naar de top van de wortel.
 7. Parodontale ligament verbindt de wortel met het alveolaire bot.
 8. Cementum is de gemineraliseerd bindweefsel die het dentine in de wortel bedekt.

PARODONTALE AANDOENINGEN

Periodontale ziekten zijn ontstekingentoestanden aan het weefsel dat de tanden ondersteunt d.w.z. tandvlees, bot en het periodontale ligament (verbindt de tanden met het bot).

Een onstekingsreactie van het tandvlees (gingiva) heet gingivitis, en indien een dergelijke onstekingsreactie in de diepere structuren voorkomt, spreken we van parodontitis.

De oorzaak van deze ziekten is voornamelijk slechte hygiëne van de mondholte, dat wil zeggen, de ophoping van bacteriën (plaque), gevolgd door tandsteen, voedselresten en slechte prothesen. Parodontitis is een erfelijke ziekte.

Periodontale ziekten kunnen optreden als gevolg van een systemische ziekten (diabetes, leukemie, AIDS etc.) of als gevolg van andere slechte gewoonten zoals roken.

GINGIVITIS

De eerste symptomen van gingivitis (tandvleesontsteking) zijn roodheid en bloeden. Het begint met de ophoping van tandplak (bacteriële afzettingen) rond de tandhals, maar het kan ook gebeuren als gevolg van verwaarloosde mondhygiëne. De plaquette mineraliseert (verhardt), waardoor tandsteen ontstaat, dat niet zo gemakkelijk kan worden gereinigd.

PERIODONTALE POCKET

Als de tandvleesontsteking blijft duren, zal de gingiva langzaam beginnen los te komen van de tanden, waardoor de zogenaamde periodontale pocket wordt gevormd. Zodra deze pocket is ontwikkelt, kost het veel moeite om het te repareren.

PARODONTITIS

Parodontitis is een infectie die het bot ,dat de tanden ondersteunt,  aantast , dit kan leiden tot het verlies van tanden. Parodontitis wordt veroorzaakt door miljoenen bacteriën die in onze mond leven. De statistieken tonen aan dat 30% tot 40% van de mensen deze ziekte hebben. Parodontitis is één van de meest voorkomende oorzaken van tandverlies bij volwassenen.

Helaas, parodontitis is een vicieuze ziekte, vaak met milde symptomen, daarom weten  de meeste mensen niet eens dat ze het hebben tot het telaat is.

TANDVERLIES

Als deze ziekte ontwikkelt, begint het parodontale ligament en ondersteunend bot te vervallen. Dit is een ernstige situatie die kan leiden tot het loskomen van de tand.

Afgezien van een slechte mondhygiëne, speelt ook het genetische component een belangrijke rol bij  parodontale aandoeningen.

Om deze situatie te voorkomen, is het noodzakelijk om tijdig te reageren en om hulp te vragen aan een specialist periodontist!

Share with your friends
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

VOEL JE VRIJ OM CONTACT MET ONS OP TE NEMEN

op + 385 1 6542 655, e-mail info@arenakliniek.nl of via online formulier.

Eén van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen via telefoon of e-mail en een afspraak maken die voor u het beste past.

Srećko Srdjak - ravnatelj poliklinike

CONTACT

info@arenakliniek.nl

HOE KUNT U ONS BEREIKEN?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Croatia)

OPENINGSUREN

Maandag – Vrijdag 08:00 - 21:00 uur

STUUR ONS EEN AANVRAAG


x

Deze website maakt gebruik van cookies. Uw toestemming is noodzakelijk voor het gebruik van cookies, zodat wij onze website voor u kunnen onderhouden en verbeteren.