ZOEKEN OP SLEUTELWOORD

Kaakchirurgie

Procedures uitgevoerd door deskundigen in kaakchirurgie

SINUSLIFT

In sommige gevallen, wanneer we een tand in de bovenkaak willen vervangen door een implantaat, kunnen wij het niet doen, omdat we niet genoeg bot hebben om het implantaat in de plaatsen.

Het verlies van tanden heeft geleid tot botverlies en verlaging van de sinus. In deze gevallen moeten we de sinus tillen en met bot versterken voor implantatie. Sinuslift wordt gewoonlijk uitgevoerd onmiddellijk vóór implantatie in hetzelfde bezoek, als er tenminste een beetje botvolume is.

In andere gevallen wordt een sinuslift gedaan tijdens een apart bezoek en moeten er 6 maanden passeren voordat de implantatie kan gebeuren.

Sinuslift is een volledig pijnloze procedure omdat het onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Het is normaal dat deze procedure wordt uitgevoerd tijdens hetzelfde bezoek als de implantatie, als er tenminste een beetje eigen botvolume is.

Als er helemaal geen eigen bot is moet er 6 maanden gewacht worden tussen sinuslift en implantatie. De sinuslift gebeurt onder plaatselijke verdoving en de procedure is volledig pijnloos.

Voor de sinuslift
Prije sinus lifta
Tijdens de procedure
Sinus lift postupak 2
Na de sinuslift
Nakon sinus lifta
Voor de sinuslift
Prije sinus lifta
Tijdens de procedure
Sinus lift postupak 1
Na de sinuslift
Nakon sinus lifta

BOTAUGMENTATIE (BOTVERGROTING)

Deze term wordt gebruikt voor alle procedures die nodig zijn om het botvolume te vergroten zodat het tandheelkundig implantaat kan worden ingevoegd. Alle procedures, in het algemeen, waaronder toevoeging van het botmateriaal zelf. Het kan autoloog bot (bot transplantaat uit andere plaats in de mond van de patiënt) of kunstmatig bot zijn.

De procedure voor het vervangen van het verloren bot staat bekend als Guided Bone Regeneration (GBR).

Als u al een tand mist en er is niet genoeg bot voor implantatie.

Het ontbrekende bot moet worden vervangen om een goede basis voor implantatie te creëren. Na deze procedure moet er vier tot zes maanden gewacht worden, zodat het bot volledig stevig is voor implantatie.

Indien het implantaat in de bovenkaak (maxilla) is geplaatst, wordt de bodem van de kaakholte meestal verlaagt. In dit geval wordt de sinuslift uitgevoerd.

Aukumentacija zubne kosti - nadograđivanje zubne kosti

ALVEOTOMY - INGEWIKKELD TREKKEN VAN VERSTANDSKIEZEN

Alveolectomy is de chirurgische verwijdering van de behouden verstandskiezen. Bepaalde tanden kunnen stoppen met het verplaatsen, maar dat betekent niet dat de tandontwikkeling is gestopt. Impact en bewaarde tanden zijn tanden die niet volledig in het bot zijn gevormd maar ook niet op hun plaats zijn gegroeid of op een andere plaats binnen of buiten de tandboog.

De reden hiervoor kan de ongunstige richting van groei zijn of onvoldoende ruimte in de tandboog te wijten aan aan andere tanden of andere mechanische obstakels (bot of zacht weefsel).

In dit geval kunnen impact en bewaarde verstandskiezen symptomen tonen zoals pijn en zwelling en daarom wordt alveolectomy voorgeschreven. Impact of vastgehouden tanden worden ontdekt op een röntgenfoto of worden vastgesteld door een klinisch onderzoek of opgemerkt door pijn, zwelling of andere vormen van ongemak.

Alveotomija_01
Alveotomija_02
Alveotomija_03
Alveotomija_04

APICOTOMY - VERWIJDEREN VAN DE TIP VAN DE WORTEL

Apicotomy een orale chirurgische procedure waarbij een gedeelte van een tandroot (apex) wordt verwijderd, gewoonlijk als gevolg van chronische pijn of breuk in het gebied van de wortel (granuloom of cysten). Apicotomy wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waardoor de procedure pijnloos is. De procedure begint met incisie van het tandvlees en opheffing van tandvlees om de wortel te bereiken.

De procedure wordt gebruikt om een ​​deel van de wortels te verwijderen met het ontstekingsproces, waarna het wortelkanaal gevuld wordt met diverse gespecialiseerde materialen en verbindingen. Afhankelijk van de individuele toestand van de patiënt, kan de tand endodontisch worden behandeld (door reiniging en verbreding van het kanaal en de vulling) voor of tijdens de procedure zelf. De ingesneden gedeelte van het tandvlees wordt uiteindelijk terug gezet op zijn plaats en de wond wordt toegenaaid.

Apicotomy is een steeds vaker voorkomende procedure omdat het de patiënten toelaat de tanden te behouden die niet via endodontische behandeling kunnen behandeld worden en die anders moeten verwijderd worden Het wordt beschouwd als een kleine chirurgische ingreep en duurt 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de regio en de tand.

De procedures op de voortanden zijn over het algemeen korter, terwijl de behandeling uitgevoerd op de kiezen meestal het langst duurt.

apikotomija
Share with your friends
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

VOEL JE VRIJ OM CONTACT MET ONS OP TE NEMEN

op + 385 1 6542 655, e-mail info@arenakliniek.nl of via online formulier.

Eén van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen via telefoon of e-mail en een afspraak maken die voor u het beste past.

Marko Miličić, dr.med.dent. spec. oralne kirurgije i implantologije

CONTACT

info@arenakliniek.nl

HOE KUNT U ONS BEREIKEN?

Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb (Croatia)

OPENINGSUREN

Maandag – Vrijdag 08:00 - 21:00 uur

STUUR ONS EEN AANVRAAG


x

Deze website maakt gebruik van cookies. Uw toestemming is noodzakelijk voor het gebruik van cookies, zodat wij onze website voor u kunnen onderhouden en verbeteren.